chrome firefox opera safari iexplorer

Чернігів готує сюрприз любителям джазу

12 вересня 2011 о 09:04

У Чернігові 7-9 жовтня вдруге пройде фестиваль сучасного джазу Chernihiv Jazz Open.

Як повідомили УНІАН організатори фестивалю, цього року Chernihiv Jazz Open набуде міжнародного рівня – у ньому візьмуть участь не лише вітчизняні зірки джазу, а також гості з Росії, Вірменії та Білорусі.

Певної додаткової ваги події додасть і той факт, що Chernihiv Jazz Open буде презентовано на головній джазовій сцені України у Коктебелі.

Неформальне препаті-відкриття фестивалю відбудеться 7 жовтня в одному з арт-пабів Чернігова. На глядачів чекатимуть два концертних дні на сцені обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Крім того, у рамках фестивалю буде організована виставка чорно-білої фотографії молодих українських і зарубіжних фотографів – переможців відкритого всеукраїнського фотоконкурсу Inside Jazz. В арт-пабах і клубах міста пролунає серія джазових after-party – позапрограмних музичних подій і вечірок.

За словами арт-директора фестивалю Дмитра КОРОВІНА, Chernihiv Jazz Open тяжіє до етнічної музики, запрошуючи артистів, у творчості яких присутній цей елемент.

«Це вийшло ненавмисно, але й не можна сказати, щоб випадково, оскільки абсолютно всі люди, задіяні у підготовці фестивалю, люблять фолк у всіх його багатогранних проявах. Нам дуже подобається, що у фестивалю є душа, сподіваємося, що це відчувають також глядачі та учасники», — сказав він.

Перший фестиваль Chernihiv Jazz Open відбувся 11-12 грудня 2010 року у Чернігівському філармонійному центрі.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути