chrome firefox opera safari iexplorer

До Зарваниці приїхали помолитися понад 7 тисяч християн

06 вересня 2011 о 09:37

У невеличкому селі Зарваниця, що на Тернопільщині, відбулася третя всеукраїнська молитовна зустріч «У школі Марії». Сюди прибули понад 7 тисяч прочан з Херсонщини, Одещини, Вінничини, Київщини, Закарпаття, Тернопільщини, Буковини, Прикарпаття, Львівщини, Росії, Білорусі, Литви, Латвії, Хорватії, Польщі та США.

«Об'явлення Божої Матері в Меджугор'ї, маленькому селищі, що на території колишньої Югославії, в Герцеговині,  вперше відбулося  24 серпня 1981-ого року. Спершу вона з'явилася двом дівчаткам, які пішли на прогулянку на гору Криніца. Цього ж дня ввечері дівчата ще раз пішли на те саме місце, бо сестра однієї з них йшла за вівцями і просила їх піти з нею. На цей раз всі три дівчини побачили з'яву. Прийшовши додому, вони розповіли про побачене.

Наступного дня діти знову вибралися на гору, де появлялася Пречиста Діва Марія. Цього разу вже було шестеро дітей та двоє дорослих. Всі  впали на коліна і почали молитися.  На запитання, чому Марія сюди приходить, Пречиста відповіла, що якраз тут знайшла правдиву віру і хоче передати їм послання миру і примирення», — розповів колишній настоятель храму Меджугор'є Любо Куртовіч.

З того часу селище стало відомим у цілому світі паломницьким центром. Кілька років тому Меджугор'є почали відвідувати тисячі українців. З огляду на те, що не всі охочі можуть побувати у Хорватії, вони збираються у Зарваниці.

«До знайомства з католиками та Меджугор'єм вся моя родина зловживала алкоголем, а я сама була в компанії наркозалежних і сама вже поволі почала втягуватися у споживання дурману. Я цілком змінила своє життя, знайшла роботу, батьки перестали пити», — кажеВалерія Бродніна з Херсону.

«Марія є нашою матінкою, яка допомагає нам, змінює душі і долі людей, яких уже ніхто не приймає, вважаючи їх безнадійними», — підсумував отець Мирон із закарпатського Мукачево.

Джерело: Gazeta.ua"> Gazeta.ua
Розділи: Громадянська Суспільство