chrome firefox opera safari iexplorer

Грип накриє Україну у листопаді

16 вересня 2011 о 09:09

Епідемічний сезон 2011/2012 року почнеться, швидше за все, в листопаді, повідомляє МОЗ.

Поки що в Україні традиційне зростання захворюваності на ГРВІ у зв’язку з похолоданнями на початку місяця, але за підсумками 5-11 вересня воно не перевищував епідпоріг.

Про це розповів завідувач Українським центром грипу та гострих респіраторних інфекцій Центральної СЕС Андрій Олександрин, пише газета «Сегодня».

«Про грип зараз говорити рано, тому що реєструються поодинокі випадки. Грип ми очікуємо з листопада, але ще не факт, що буде епідемія», – сказав Олександрин.

«Цієї осені будуть штами, які «гуляють» у нас вже третій рік, – «Каліфорнія» H1N1 і «Перс» H1N1, з’явиться також новий вірус – «Брісбен», – розповів керівник Київського центру клінічної імунології Олег Назар.

За його словами, вакцинацію буде розпочато в кінці вересня – на початку жовтня. Які саме вакцини завезуть, буде відомо за тиждень-два.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути