chrome firefox opera safari iexplorer

Кінофестиваль «Молодість» відкриє 3D стрічка Єжи Гофмана

30 вересня 2011 о 08:15

З 22 по 30 жовтня у столиці відбудеться міжнародний кінофестиваль «Молодість». Подію відкриє фільм польського режисера Єжи Гофмана «Варшавська битва. 1920».

«Це перший польський фільм, зроблений у технології 3D, — каже генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі. — Стрічка присвячена подіям 1920 року, коли армія маршала Юзефа Пілсудського зупинила більшовицьку навалу на Польщу на чолі з Левом Троцьким. Також тут є романтична історія кохання. У фільмі знялися зірки польського і російського кіно: Олександр Домогаров, Богуслав Лінда, Міхал Жебровський. Роль Пілсудського виконує Даніель Ольбрихський. Єжи Гофман пообіцяв приїхати на фестиваль разом з акторами стрічки».

У конкурсі фестивалю боротимуться студентські фільми, дебютні короткометражні і повнометражні роботи. Халпахчі каже, що відбіркова комісія переглянула 198 надісланих картин.

«В українських прем'єрах поза конкурсом представимо фільм про Чорнобиль „Земля відчуження“. Він зроблений спільно з Францією. Режисер — Мішель Боганім. Стрічку показували на цьогорічному Венеційському кінофестивалі. Головну роль у ньому виконала Ольга Куриленко. Фільм знімався в Україні. Він наполовину україномовний, наполовину російськомовний — відображає мовну ситуацію в Україні. Всього у національній програмі буде 20 українських картин. Також на „Молодості“ буде представлена програма франкомовного і німецькомовного кіно, фільми зі Скандинавії», — підкреслив Халпахчі.

Головні покази фільмів пройдуть у кінотеатрі «Київ». Бюджет цьогорічного фестивалю — $500 тис.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути