chrome firefox opera safari iexplorer

Кращі книги Форуму видавців виберуть з-поміж 400 претендентів

07 вересня 2011 о 19:05

Цього року на конкурс «Найкращих книг Форуму-2011» подано 400 книг. 14 вересня відбудеться засідання журі книжкового конкурсу, на якому будуть визначені 18 «Найкращих книг Форуму-2011», а 15 вересня вони будуть оголошені на урочистій церемонії у Львівській обласній філармонії.

Про це повідомила 7 вересня на прес-конференції президент Форуму Олександра Коваль.

Крім цього, у програмі Форуму запланована Норвезька програма. Це проект «Перекладацькі студії: Україна-Норвегія & Норвегія-Україна» (в рамках проекту «Європейська література в українському контексті & Українська література в європейському контексті»). До Львова для участі в заході приїдуть відомі норвезькі перекладачі і письменники, які поділяться досвідом роботи з українськими колегами.

Також у межах Форуму запланована програма Британської ради: 16 вересня 2011 відбудеться майстер-клас британського автора графічних романів Люка Пірсона (Luke Pearson) для студентів мистецьких вишів, які б хотіли творити у жанрі графічного роману. Захід відбудеться на одному з майданчиків Літфесту.

Також відбудеться експериментальний літературний проект британського автора графічних романів Люка Пірсона та львівського письменника Юрка Винничука – для вшанування пам’яті класика британської літератури Чарльза Діккенса, 200-у річницю з дня народження якого відзначатимуть наступного року.

7-ий фестиваль «Молода Республіка Поетів» відбудеться 17-18 вересня в межах Львівського міжнародного літературного фестивалю. Це літературний проект, що гуртує творчу молодь зі всієї України, надаючи їй унікальну можливість читати власні вірші перед широкою аудиторією і видавати книжки. Конкурс відбувається щороку з 15 червня до закінчення Львівського міжнародного літературного фестивалю. Вже 7 років «МРП», що проводиться за ініціативи Стронґовського, відкриває нові імена, допомагає молодим поетам знайти своїх читачів і видавців. З 2010 року учасників фестивалю відбирають на конкурсних засадах. Всього на цьогорічний конкурс надійшла 131 заявка із 19 регіонів України. Найактивнішими були представники Києва, Львові, Тернополя, Дніпропетровська, Івано-Франківська. Гала-концерти переможців відбудуться 17 і 18 вересня,о 19.30 в галереї «Дзиґа». Ім’я володаря гран-прі буде оголошено на відкритті Львівського міжнародного літературного фестивалю 14 вересня о 19.00 у Львівській обласній філармонії. Буде видано збірку 20-ти фіналістів конкурсу. Персональну книгу автора – володаря гран-прі – буде видавати видавництво «КРОК» (м. Тернопіль), яке є головним партнером «Молодої Республіки Поетів».

Також зазначимо, що під час Форуму у 30 ресторанах та кафе Львова буде книжкове меню: не встаючи з-за столика відвідувачі зможуть придбати книги за цінами книжкового ярмарку.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути