chrome firefox opera safari iexplorer

Київський зоопарк знову втрачає тварин

08 вересня 2011 о 09:43

У Київському зоопарку днями померли плямистий олень і зовсім юна зебра. Як і раніше, керівництво зоопарку не поширювало інформації про чергову загибель тварин. Їхнє зникнення помітили відвідувачі, які звернулися до ЗМІ.

«Спочатку захворів самець Бембі (так в народі називають плямистого оленя). Його перевели в закритий вольєр, потім він помер і його відвезли на утилізацію. Минуло кілька тижнів, і так само вчинили з юною зеброю», — повідомила газеті «Сегодня» співробітниця зоопарку на умовах анонімності.

Офіційно в зоопарку журналістам довго не хотіли говорити, де тварини. Лише після того, як їх попросили показати, керівництво визнало, що тварини загинули.

«Олень помер від старості, адже йому було 22 роки, а зебра — від завороту кишок. Розгорнуто вам дадуть відповідь днями наші фахівці», — сказав директор зоопарку Олексій Толстоухов.

Фахівці з інших зоопарків зазначили, що зебра у віці трохи більше 1,5 року (стільки було загиблій Ксюші) вважається зовсім юною, а взагалі ці тварини живуть 25 років.

«Їм потрібен особливий догляд і харчування. Як правило, заворот кишок у зебри може статися з двох причин: маленькі вольєри та поганий корм. Коли зебра поїла, їй потрібно тут же добре побігати, щоб прискорити і полегшити процес травлення. Також можуть бути проблеми, якщо парнокопитному дати капусту або несвіжу зелень з цвіллю, гниллю», — сказав директор Ялтинського зоопарку Олег Зубков.

За його словами, те, що плямистий олень помер у 22 роки, — цілком нормально. «Ці тварини живуть у середньому 20-25 років. Тому він цілком міг померти від старості», — зазначив Зубков.

Нагадаємо, з 15 жовтня 2010 по 1 квітня 2011-го у Київському зоопарку загинули 62 тварини: 8 ссавців, 20 птахів і 34 безхребетних.

Київський зоопарк був визнаний одним з п'яти найгірших зоопарків світу. У дослідженні, проведеному німецькою газетою Bild і організацією захисту тварин PETA, його визнали таким, де не можна утримувати звірів.

Зараз київська влада планує створити наглядову раду з експертів зі світових організацій, яка буде курирувати зоопарк.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути