chrome firefox opera safari iexplorer

Львівська «Рукавичка» отримала приз на бієнале ілюстрації

06 вересня 2011 о 11:19

Минулої п’ятниці, 2 вересня, у Братиславі завершилося престижне бієнале серед ілюстрацій «ВІВ-2011». Одним з переможців цього конкурсу стала і українська дитяча книга «Рукавичка», ілюстрації до якої створили художники львівської творчої майстерні «Аґрафка» Романа Романишин та Андрій Лесів. «Рукавичка» отримала приз «Почесна відзнака видавцеві», повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

Книга була видана тернопільським видавництвом «Навчальна книга – Богдан» і вже цього року встигла отримати відзнаку гран-прі Львівського дитячого фестивалю. Також ця книга буде представлена на цьогорічному Форумі видавців у Львові.

Щодо самої творчої майстерні «Аґрафка», то вона займається ілюструванням та проектуванням книг з 2005 року. Протягом останнього року Романа та Андрій плідно співпрацюють із видавництвом «Навчальна книга – Богдан».

Бієнале «ВІВ» відбувається з 1967 року і є одним з найповажніших світових конкурсів в царині дитячої книги та ілюстрації. В цьому році на конкурсі були представлені 458 книг із 44 країн.

Це перша перемога на бієнале  «ВІВ» в Братиславі українських ілюстраторів за 20 років Незалежності України. До цього разу лише тричі українські ілюстратори та книги отримували нагороди «ВІВ»: «BIB-1971» — Володимир Голозубов («Золоте яблуко») за ілюстрації до книги «Два півники»; «BIB-1983» — Юрій Чаришніков («Золоте яблуко») за ілюстрації до книги Рудольфа Еріха Распе «Барон Мюнхгаузен»; «BIB-1985» — почесна відзнака BIB для книги «Тарас Шевченко. Поеми», художник — Олександр Івахненко.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути