chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії Києва примусово виселяють з Будинку Петра

13 вересня 2011 о 18:15

Археологічний відділ Музею історії Києва знову виселяють із Будиночка Петра, що на «ласому» для забудовників Подолі.
Про це пишуть «Коментарі» з посиланням на завідувача відділу Музею історії Києва Віталій Ковалинського.

За його словами, 13 вересня о 9.00 до Будиночка Петра I (по вул. Констянтинівській, 6/9), у якому розташовується археологічний відділ Музею історії Києва, під'їхала машина з вантажниками й почалося примусове виселення музею.

«Управління Культури з незрозумілих для нас причин і, незважаючи на наші протести, видало наказ про негайне виселення археологічних фондів у кількості 120 одиниць — тобто, абсолютно тендітних речей — в інше тимчасове непристосоване приміщення», — сказав Ковалинський.

«Чому вони так зробили — не знаю. Зараз Будиночок Петра перебуває у віданні не Управління культури, а Управління охорони пам'яток. Але чомусь наказ цей віддала пані Зоріна(Світлана Зоріна, голова Головного управління культури й мистецтв КМДА)»,- додав завідувач відділу музею.

За його словами, поки що вивезли кілька стелажів і низку інших, неархеологічних матеріалів.

При цьому про переїзд працівники попереджені не були, відзначає видання.

Більше того, сьогоднішнього дня в графіку переїзду, розрахованому на 2 місяця, взагалі немає.

Виселяють археологічний відділ на 4-й поверх Українського дому, де вже 8 років лежать інші фонди Музею Києва.

«Справа в тому, що археологічні фонди — це зовсім інше, з ними потрібно поводитися дуже обережно, бо при будь-якому переміщенні вони псуються й руйнуються», — пояснив завідувач відділу.

Він додав, що колись їх потрібно було б перевозити, але відразу в постійне приміщення.

«А постійне приміщення, яке пропонує нам Олександр Попов на „Театральній“, абсолютно не підходить за всіма параметрами», — сказав Ковалинський.

Як відомо, раніше голова КМДА Олександр Попов заявляв, що Музей історії Києва переїде у скандальну будову на вулиці Б. хмельницького і відкриє свою експозицію вже в травні 2012 року.

Чому експонати вивозять з Будинку Петра зараз — невідомо.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути