chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії Києва відкриють на Театральній у травні 2012 року

03 вересня 2011 о 09:14

Музей історії Києва відчинить свої двері для киян та гостей столиці у 2012 році до Дня міста. Про це сказав голова Київської міської адміністрації Олександр Попов під час огляду приміщення на вул. Богдана Хмельницького, 7, повідомили у прес-службі КМДА.

Зокрема він зазначив, що в ході складних переговорів, забудовник прийняв рішення продати приміщення та земельну ділянку двом меценатам, які, в свою чергу, заявили про рішення подарувати цей будинок киянам для розміщення у ньому експозиції Музею історії Києва.

«Сьогодні я приїхав, аби оглянути об’єкт та віддати розпорядження щодо перепланування внутрішнього простору будівлі відповідно до вимог музею», – сказав О.Попов.

Також він повідомив, що вся будівля, площею 3800 м. кв., буде надана для потреб Музею. Площа приміщення рівнозначна тій, на якій була розміщена експозиція у Кловському палаці. Що стосується фінансування завершення будівництва, то наразі фахівці повинні виконати відповідні розрахунки. Олександр Попов висловив сподівання, що меценати долучаться і профінансують завершення будівництва, також у планах міськадміністрації закласти у бюджет 2012 року певну суму коштів.

«Музей має відкрити свої двері для відвідувачів до ЄВРО-2012, аби гості міста змогли ознайомитись із історією Києва», – наголосив голова КМДА.

Також Олександр Попов повідомив, що було проведено додаткову експертизу щодо впливу даного будинку на ґрунт, метро і прилеглі будинки, яка показала що, споруда не несе жодних загроз.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути