chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащину з'їдуться майстри народного мистецтва

05 вересня 2011 о 12:36

На Черкащині 5 вересня в селі Суботові Чигиринського району на базі Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» відбудеться відкриття Всеукраїнського симпозіуму народного мистецтва 2011 р...

Як повідомили в Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин», Всеукраїнський симпозіум народного мистецтва проходитиме два тижні.

На симпозіум запрошені майстри з різних регіонів України: Дніпропетровщини, Запоріжжя, Київщини, Кіровоградщини, Одеси, Полтавщини та Чернігівщини, які працюють у різних видах народного мистецтва: народна картина, традиційні декоративні розписи на папері, кам’яна та дерев’яна скульптура, гончарство, різьблення по дереву та плетіння із соломи.

Акція проводиться з метою підвищення професійної майстерності учасників, залучення творчої молоді до справи збереження, відродження й популяризації народного мистецтва в Україні.

Після симпозіуму відбудеться виставка, на якій будуть представлені твори його учасників. Роботи майстрів народного мистецтва, виготовлені під час симпозіуму, будуть урочисто передані до фондів Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути