chrome firefox opera safari iexplorer

На здоров'я влади виділять в чотири рази більше коштів ніж для інвалідів та ветеранів

19 вересня 2011 о 12:39

У 2012 році медобслуговування народних депутатів і керівного складу органів державної влади, а також фінансова підтримка санаторно-курортних установ, де вони відпочивають, коштуватиме 460 мільйонів гривень, що в чотири рази більше, ніж передбачено бюджетом на усіх інвалідів та ветеранів країни.

Проект держбюджету на 2012 рік передбачає фінансову підтримку санаторно-курортних установ Державного управління справами при президентові у розмірі 102,6 млн грн, пише Дело.

За держрахунок у цих установах можуть відпочивати як президент, так і представники найвищих органів влади, в першу чергу Кабміну.

У розпорядженні депутатів є свої санаторії в Криму, де вони можуть оздоровлятися за державний рахунок. Фінансова підтримка з бюджету держави об'єктів Верховної Ради в 2012 році складе 7,8 млн грн.

Проте найдорожче обходиться держбюджету медичне обслуговування народних депутатів України і керівного складу органів державної влади, на що наступного року планується виділити 354,6 млн. грн.

Цього року, згідно з бюджетом-2011, витрати на медобслуговування вищих посадовців не перевищать 300 млн грн. Таким чином, розрекламоване владою масштабне скорочення штатів в міністерствах і відомствах або виявилося даремним, або у прямому розумінні хворобливо позначилося на чиновниках.

Підсумовуючи усі перераховані витрати на фінпідтримку санаторіїв і медобслуговування державних чиновників, отримуємо суму в 465 млн грн.

Для порівняння, на санаторно-курортне лікування ветеранів війни, а також осіб, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертв нацистських переслідувань», і інвалідів бюджет-2012 передбачає 107 млн грн — в чотири рази менше.

Нагадаємо, 14 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров презентував проект держбюджету на 2012 рік, згідно з яким ріст економіки прогнозується на рівні 5,5%, а рівень інфляції — 7,9%. Проект головного фінплану країни вже передали до Верховної Ради. Парламент розгляне проект бюджету 22 вересня.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути