chrome firefox opera safari iexplorer

Нова смерть у Київському зоопарку: загинув рідкісний олень

15 вересня 2011 о 10:30

Нова смерть сталася у Київському зоопарку: помер 4-річний самець оленя Давида, якого занесено в Червону книгу.

«У нього було гостре захворювання, яке супроводжувалося кишковими кровотечами і серцевою недостатністю. Чесно кажучи, такі симптоми бувають при отруєнні щурячою отрутою, але точно стверджувати, що оленя отруїли, я не можу. Причину смерті покаже експертиза», — повідомив директор зоопарку Олексій Толстоухов, пише «Сегодня».

За його словами, загибелі тварин у зоопарку не пов'язані з поганим харчуванням.

«Дикі тварини — це не домашні, до яких можна вільно підійти, взяти у них кров, зробити рентген. Дикі тварини фізично міцні, і за зовнішнім виглядом не можна визначити хронічні захворювання. Що тварина нездорова, ми можемо побачити, тільки коли йому дуже погано. Але корми до нас надходять в повному обсязі і дуже якісні. Багато людей не можуть дозволити собі купити такі продукти, які отримують наші тварини», — запевнив Толстоухов.

Нагадаємо, минулого тижня з Київського зоопарку втекли 7 бабаків, 8 дикобразів і лисиця. Деяких тварин вдалося спіймати. Днями там померли плямистий олень і зовсім юна зебра. Як і раніше, керівництво зоопарку не поширювало інформації про чергову загибель тварин. Їхнє зникнення помітили відвідувачі, які звернулися до ЗМІ.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути