chrome firefox opera safari iexplorer

Презентація «Підприємство 2020»: як розвиватися?

01 вересня 2011 о 21:24

30 серпня 2011, Київ – Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності (КСВ)» в рамках Програми «Об'єднаймося заради реформ (UNITER)» та за підтримки компанії МЕТІНВЕСТ презентував Ініціативу розробки стратегічного бачення «Підприємство 2020: роль бізнесу в суспільстві».

Україна щойно відсвяткувала 20-тиріччя Незалежності. Було озвучено чимало міркувань та висновків щодо останні кілька років нашого життя. Проте вже сьогодні важливо замислитись і про те, як ми будемо жити наступні 10 років. Саме тому Центр «Розвиток КСВ» ініціював розробку стратегічного бачення «Підприємство 2020: роль бізнесу в суспільстві», яка відобразить бачення України в 2020 – зміни, соціальні й екологічні ризики, очікування суспільства щодо бізнесу і те, як останній може знайти вирішення проблем суспільства у стратегіях свого розвитку.

Генеральний партнер Ініціативи компанія Метінвест вже має стратегію 2020. «Стратегія Метінвесту до 2020 року спрямована на стале зростання і збалансований розвиток соціально-економічних відносин із суспільством. У той же час внесок бізнесу у вирішення проблем повинен бути чітко визначеним та направленим на конструктивний діалог із громадськістю, – говорить директор із корпоративних комунікацій Ігор Кирилюк. – Ми готові ділитися своїм досвідом із розробки стратегії та організації роботи у всіх сферах стійкого розвитку бізнесу. Навіть більше – ми очікуємо, що позитивний досвід, отриманий в рамках цієї ініціативи, може підвищити ефективність соціальних проектів нашої стратегії.»
Основою для розробки стратегічного бачення «Підприємство 2020: роль бізнесу в суспільстві» стануть стратегія ЄС «Європа 2020» та «Бачення 2050» Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку, з якою Центр Розвиток КСВ підписав під час презентації Меморандум про партнерство.

Марина Саприкіна, голова Центру Розвиток КСВ, говорить: «Твердо переконана, що соціально відповідальний бізнес, котрому не байдужий розвиток власної країни, зможе допомогти вивести її на конкурентоспроможний рівень. Такий український бізнес вже успішно інтегрувався в міжнародне співтовариство і своїми знаннями, досвідом та активною співпрацею із суспільством зможе сприяти високому рівню розвитку держави. «Підприємство 2020» і повинно стати майданчиком для такої співпраці».

Ініціатива 2020 має на меті узагальнити досвід стратегічного планування найуспішніших компаній України і розробити таку національну модель співпраці бізнесу та суспільства, де компанії будуть брати до уваги соціальні та екологічні питання в своїх бізнес-стратегіях. Ініціатива сфокусується на 7 сферах: освіта, здоров’я нації, демографічні зміни, довкілля, інновації й технологічна готовність, ринок праці, інфраструктура й розвиток регіонів.

У презентації взяли участь Івченко В. А., заступник Голови Державного Агентства з питань науки, інновації та інформатизації України, Щелкунов В. І., Президент Українського Національного Комітету Міжнародної торгової палати, Білокінь В. М., представник Міністерства екології та природних ресурсів, Поворозник М. Ю., начальник Головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва КМДА, Іван Пресняков, експерт Українського Інституту публічної політики і презентували своє бачення співпраці з Центром КСВ в рамках проекту «Підприємство 2020: роль бізнесу в суспільстві», підкресливши спільність цілей та інтересів у цьому напрямку.

У рамках Ініціативи Центр планує провести опитування експертів та бізнесу, стратегічні сесії для компаній по «Баченню 2020», регіональні дискусії, розробити критерії підприємства 2020, створити робочі групи із 7 напрямків, організувати відеоконференції з підприємствами Польщі, Іспанії, Угорщини й представити результати на Міжнародній конференції «Підприємство 2020».

Ініціатива покликана об’єднати компанії, неурядові організації, медіа, університети, державні органи влади, аналітичні центри заради успішного і прогнозованого майбутнього України. Вже сьогодні до робочої групи Ініціативи приєдналися Центр соціально-економічних досліджень «CASE Україна», Агентство США з Міжнародного розвитку (USAID), Європейський банк реконструкції та розвитку, Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України, Програма розвитку ООН (UNDP), Міністерство екології та природних ресурсів України, Українська Мережа Глобального Договору ООН, Державне агентство України з інвестицій та розвитку та інші.

Із питань приєднання до Ініціативи звертайтесь до Центру «Розвиток КСВ».
Детальніша інформація: Віра Гладких, vg@csr-ukraine.org (044) 280 11 47, (063) 717 97 38
__________________________________________________________________________________________
Про Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»: Провідна експертна організація з КСВ в Україні, член Правління Глобального договору ООН (2010—2011), Організаційний стейкхолдер GRI, національний партнер CSR Europe (Брюссель) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (WBCSD, Женева). Організація об’єднує 21 компанію України. Центр надає консультації з питань розробки стратегії, програм та комунікацій з КСВ, проведення моніторингу та оцінки ефективності проектів, підготовки і верифікації нефінансової звітності.

Про Метінвест: вертикально інтегрована гірничодобувна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЖРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів й кінцевої продукції із сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається із добувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі і США і має мережу продажів із обхватом всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами Метінвест є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдінг (23,75%) , що спільно управляють Компанією.
ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» – керуюча компанія Групи Метінвест.

Про програму «Об’єднуймося заради реформ (UNITER)»: п’ятирічна програма, що фінансується Агенцією з Міжнародного Розвитку США та виконується Pact, Inc в Україні. Головна мета програми UNITER – зміцнення та підтримка активних організацій громадянського суспільства в Україні (ОГС) з метою консолідації та посилення демократичних перетворень. Програма акцентує увагу на загальних системних проблемах, які постають перед громадянським суспільством, а також надає підтримку ініціативам ОГС із моніторингу, представлення інтересів і захисту прав у різних сферах суспільного життя, що сприятиме процесам реформування в Україні.

Новину додала Віра Гладких  

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути