chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд Андріївським узвозом буде платним?

28 вересня 2011 о 18:32

Проїзд автомобілів Андріївським узвозом після реконструкції можуть зберегти, але зробити платним.

Про це у середу заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

За його словами, наразі розглядається варіант залишити Андріївський узвіз проїжджим, але з обмеженням руху. Пропонується, наприклад, встановити шлагбауми на початку та кінці узвозу і пускати автівки тих, хто безпосередньо проживає на цій вулиці, а також машини швидкої допомоги, пожежні.

«Якщо людині дійсно треба там проїхати і вона готова заплатити за це гроші за прейскурантом, який буде там висіти, то також проїде. А ці кошти підуть на ремонт, утримання спуску... У цьому нічого поганого не бачу... Введуть при цьому обмеження швидкості», — сказав архітектор.

Водночас голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов повідомив, що влада домовилась з громадськістю Андріївського узвозу підписати Статут цієї вулиці.

«Сьогодні в нас була ініціативна група, яка представляє бізнес і митців, які працюють на Андріївському узвозі. І в нас є певні домовленості, що ми основні питання обговорюватимемо разом. Ми вийдемо на розробку Статуту вулиці, який потім ми запропонуємо прийняти як певні правила поведінки на цій території. І громадськість буде управляти цим процесом за допомогою створення органу самоорганізації населення чи іншої юридичної форми», — запевнив чиновник.

За словами Попова, проект реконструкції Андріївського узвозу вже узгоджений усіма фахівцями, які мають стосунок до надання дозволів і початку робіт.

У свою чергу Целовальник висловив надію, що всі роботи на Узвозі будуть завершені до Євро-2012. Він водночас допускає, що не всі фасади зможуть привести в потрібний стан і на цей випадок планується прикрити їх «всепогодною плівкою можливо з фотографіями тих фасадів, щоб зберегти дух узвозу».

У першу чергу на узвозі буде приведено в порядок інженерні мережі, вимощено вулицю і тротуари.

Целовальник запевнив, що на проведення реконструкції є кошти. Фінансування здійснюватиметься з міського та державного бюджетів, а також за рахунок коштів компаній, які планують будівництво неподалік узвозу, і зацікавлені в розвитку узвозу як туристичного місця.

«Більшість власників будинків, які не є у власності міста, погоджуються, щоб їх фасади привели в порядок і будуть самі брати участь у фінансуванні», — сказав архітектор.

Він також додав, що торговці сувенірами залишаться на Андріївському узвозі і зараз вирішується варіант уніфікованих лотків, передбачається їх кілька різновидів.

Під час реконструкції торговці працюватимуть в двох місцях за згодою: або поряд з Андріївським узвозом на алеї на Подолі, або на Боричевому току.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути