chrome firefox opera safari iexplorer

Севастополь планують зробити курортним містом

09 вересня 2011 о 13:35
Севастополь планують перетворити на курортне місто. Місцева влада пропонує створити умови для заходу в порт великих круїзних лайнерів.

Іноземці, які прибуватимуть сюди морем, могли б поповнити місцевий бюджет і подовжити туристичний сезон до 8 місяців, повідомляє Вікна.stb.ua.

Щоб втілити в життя задумане, в Агенції економічного розвитку Севастополя пропонують збільшити пристань пасажирського порту завдяки ділянці Мінної стінки. Цю територію нині орендує Чорноморський флот Росії.

Тож, щоб круїзним лайнерам причалювати, військовим кораблям доведеться посунутися, щонайменше на 100 метрів. Однак такі рішення ухвалюють на міждержавному рівні.

Та перетворити Севастополь на пасажирський порт коштом інтересів Чорноморського флоту Росії — химерна перспектива, кажуть експерти. Сусідство з чужоземними лайнерами, навряд чи сподобається російським військовикам.

У разі непоступливості росіян місцеві фахівці пропонують альтернативу. Це проект будівництва 300-метрового пасажирського причалу далеко від військових кораблів, в Артбухті або на Кришталевому мисі.

16 вересня цей проект представлять на інвестиційному форумі. Якщо ініціативу схвалять, для зведення першої в Криму пристані для великих лайнерів, почнуть шукати спонсорів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути