chrome firefox opera safari iexplorer

Школярі будуть вільні від нормативів з фізкультури до жовтня

09 вересня 2011 о 13:41

Прийом нормативів із фізичної культури у школярів не здійснюватиметься до 1 жовтня.

За інформацією Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації, про заборону складання нормативів із фізкультури йдеться у Методичному листі Головного управління освіти і науки, а також у листі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту № 1/9-580 від 21.08. 2010 «Інструктивно – методичні рекомендації щодо вивчення базових дисциплін у 2010/2011 навчальному році».

«У період з 01.09 до 01.10 кожного навчального року з метою адаптації до навантажень на уроках фізичної культури прийом контрольних навчальних нормативів не здійснюється, а також обмежується виконання вправ з максимальною інтенсивністю», – йдеться у документах.

Як пише ІА «Світ освіт», міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник висловив переконання, що система оцінювання на уроках фізичної культури потребує змін.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути