chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні київське «Динамо» зустрінеться з ізраїльським «Маккабі»

29 вересня 2011 о 12:00

У четвер, 29 вересня, київське «Динамо» зустрінеться з ізраїльським «Маккабі» в рамках другого туру групового етапу Ліги Європи.

Киянам добре відомі ізраїльські клуби, з якими «Динамо» часто проводило спаринги у зимове міжсезоння. Однак представник Ізраїлю як суперник «біло-синіх» у рамках єврокубку — це нова сторінка динамівської історії.

Команда Юрія Сьоміна після домашньої нічиї з англійським «Сток Сіті» у першому турі Ліги Європи, має бути більш ніж мотивованою на перемогу. А «Маккабі» намагатиметься реабілітуватися за стартовий розгром від «Бешикташа» — 1:5.

Попередні зустрічі

• На клубному рівні українські та ізраїльські команди зіграли чотири матчі, в яких перевага на боці представників Ізраїлю — три перемоги при одній поразці. У двох поєдинках на виїзді українці поступилися.

Взаємовідносини

• Безпрограшна домашня серія «Маккабі» в єврокубках складає 11 матчів (вісім перемог та три нічиї). Останній раз найтитулованіший клуб Ізраїлю з рахунком 0:1 програв «Баварії» в рамках групового раунду Ліги чемпіонів-2004/05. Шість останніх зустрічей під егідою УЄФА на стадіоні «Блумфілд» господарі завершили на свою користь.

• У 17 домашніх матчах Кубку УЄФА/Ліги Європи «Маккабі» здобув 12 перемог при п'яти нічиїх.

«Динамо» не програвало в п'яти останніх матчах Ліги Європи.

• Поступившись у стартовому турі поточного турніру в Туреччині місцевому «Бешикташу» 1:5, «Маккабі» повторив свій найгірший результат на континентальній арені. У 2004 році ізраїльський клуб з таким самим рахунком програв «Баварії» в рамках групового раунду Ліги чемпіонів.

• Головний біль Сьоміна — ушкодження Євгена Хачеріді та Огнена Вукоєвича. Українець вибув щонайменше на два-три тижні. Хорват, що зазнав у зустрічі з «Шахтарем» травми руки, за словами тренера, все ж має шанси вийти на поле. Остаточно це питання вирішиться напередодні гри.

Цікаві факти

• У день матчу нападник «Динамо» Андрій Шевченко святкуватиме свій 35-й день народження.

• Шевченко не грав в Ізраїлі з моменту свого дебюту в змаганнях під егідою УЄФА. Тоді, 14 листопада 1993 року, в попередньому міні-турнірі чемпіонату Європи віком до 18 років, збірна України зазнала поразки від господарів (0:2).

• Напередодні зустрічі свій 22-й день народження святкуватиме півзахисник «Маккабі» Рафі Дахан.

• Керманич «Маккабі» Мордехай Іванір більшу частину ігрової кар'єри провів на батьківщині, лише одного разу виступаючи за межами Ізраїлю — в голландській «Роді». Перш ніж очолити свій колишній клуб Іванір спочатку працював із ізраїльською юнацькою збірною до 17 років, а згодом із «молодіжкою».

• «Блумфілд» — знакова арена для Юрія Сьоміна. Саме тут «Динамо» стало переможцем Кубку Першого каналу-2008, завоювавши перший титул під керівництвом свого нинішнього керманича.

Матч транслюватиметься на каналі 1+1. Початок о 22-05.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути