chrome firefox opera safari iexplorer

Стратегія Львова буде більш «україноцентрична»

26 вересня 2011 о 12:33

Стратегія розвитку міста Львова буде більш україноцентрична і з акцентом на розвитку промисловості. Про це сьогодні, 26 вересня, на прес-конференції повідомив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода», голова комісії з питань економічної політики Андрій Хомицький.

Звітуючи про свою діяльність, він повідомив, що їхня комісія зосередила роботу на розробці програмових речей. Зокрема, була затверджена програма соціально-економічного та культурного розвитку міста Львова на 2011—2013 роки, куди ввійшла низка галузевих програм.

«Це є намагання поєднати між собою стратегію, яку розробляють, і бюджет, який планується на 1 рік. Це таке середньотермінове планування. На наш погляд, це дозволить оптимізувати витрати, бо коли витрати з бюджету здійснюються в ручному режимі, це тільки збільшує зловживання», – зазначив Хомицький.

Крім того, за його словами, для покращення підприємницької діяльності у місті Львові за участі комісії з питань економічної політики була розроблена програма сприяння розвитку малому підприємництву.

«Також була розроблена програма сприяння залученню іноземних інвестицій у місто Львів, де ми намагаємося тим обмеженим арсеналом, який у нас сьогодні дозволяє законодавство України, допомогти інвесторам розвивати економіку Львова», – сказав Хомицький.

«Далі ми зосереджуємо свою роботу на розробці і впровадженні стратегії розвитку міста Львова, тому що багато є до неї запитань», – додав він.

За словами депутата, комунальна установа – Інститут міста репрезентував стратегію розвитку Львова на колегії. Вона доопрацьована і зараз має пройти всі комісії.

В цілому ж там, як і раніше, закладено туризм, також додано розвиток сучасної промисловості і «Львів як місто українських традицій», на відміну від попереднього варіанту – «місто багатьох національностей».

«Тепер ця стратегія більш україноцентрична, і акцент є на розвитку промисловості», – розповів Хомицький.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути