chrome firefox opera safari iexplorer

«Студентський захист» пропонує підвищити бал сертифікату ЗНО

07 вересня 2011 о 12:06

Громадська ініціатива «Студентський захист» пропонує Міністерству освіти і науки, молоді та спорту внести зміни до умов вступу до вищих навчальних закладів.

Про це УНІАН повідомили у громадській ініціативі «Студентський захист».

«Необхідно внести суттєві зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України на наступний навчальний рік», — заявив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій ЧЕРНИХ.

«Досвід вступних кампаній в порівняні з результатами навчання на першому курсі дає змогу стверджувати про необхідність підняття показника сертифіката ЗНО з профільних предметів до 150-160 балів для вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації», — вважає А.ЧЕРНИХ.

Вступні кампанії 2008—2011 років продемонстрували наявність ускладнень психологічного та часового характеру при можливості подачі абітурієнтами заяв на вступ до 5 вищих навчальних закладів на три напрями підготовки. Аналіз даних Інформаційної системи «Конкурс» дозволяє запропонувати надати можливість подавати заяви на вступ до трьох вищих начальних закладів на три напрями підготовки.

«Також, у зв’язку зі збільшенням кількості абітурієнтів в наступному році, існує необхідність змін часових рамок корегування списків рекомендованих до зарахування осіб. Це повинно відбуватись та третій і шостий дні від дня закінчення прийому документів», — підсумував координатор громадської ініціативи «Студентський захист»

Вищезазначені пропозиції сьогодні будуть направлені до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути