chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Луцьку стартує унікальний фестиваль вистав за п'єсами Лесі Українки

17 вересня 2011 о 10:42

З 17 по 22 вересня у Луцьку вперше відбудеться Фестиваль вистав за п’єсами Лесі Українки.

Мета фесту — заохотити режисерів, художників, композиторів та акторів, особливо молодих, до більш глибокого вивчення драматургії Лесі Українки, її сучасного творчого переосмислення, формування професійності, високої режисерської і виконавської майстерності митців, усвідомлення ними національної ідеї.

Волинський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка та Волинський академічний обласний театр ляльок, фестиваль достойно доповнить низку заходів, які проводяться в області з нагоди відзначення 140-річчя від дня народження Лесі Українки та 100-річчя з дня написання драми-феєрії “Лісова пісня”.

Організація цього заходу дозволить збагатити українські театри новими постановками п’єс Лесі Українки, переконані у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

У фестивалі візьмуть участь 16 професійних театрів з різних областей України, які покажуть вистави Лесі Українки “Лісова пісня”, “Бояриня”, “Сім струн”, “Камінний господар”, “На полі крові”, “Розмова”, “Лілея”, “В катакомбах”.

Показ вистав відбудеться на великій та камерній сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка та Волинському академічному обласному театрі ляльок.

Учасники фестивалю матимуть можливість відвідати літературно-меморіальний музей-садибу Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району та музей драми-феєрії “Лісова пісня” в урочищі Нечимному.