chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах пройде перша в Україні ніч аніме

02 вересня 2011 о 14:38

Перша в Україні ніч аніме відбудеться в Черкасах. Шанувальники аніме зберуться у амфітеатрі парку 50-річчя. Про це УНН повідомили в прес-службі міськвиконкому Черкас.

Увазі глядачів буде представлено такі фільми: «Дівчина, яка підкорила час», «Мій сусід Тоторо», «Ковбой Бібоп: достукатися до небес», «Час Еви», «Дівчинка-лисичка Yobi», «Небесні скітальці».

Всі бажаючі зможуть абсолютно безкоштовно взяти участь у кіноперегляді 10 вересня з 20.00 до 5 ранку.

Довідка

Аніме — японська анімація. На відміну від мультфільмів інших країн, призначених в основному для перегляду дітьми, велика частина виробленого аніме розрахована на підліткову та дорослу аудиторії, і багато в чому за рахунок цього має високу популярність у світі. Аніме відрізняється характерною манерою відтворення персонажів і фонів.

Видається в формі телевізійних серіалів, а також фільмів, які розповсюджуються на відеоносіях або призначених для кінопоказу. Сюжети можуть описувати безліч персонажів, відрізнятися різноманітністю місць і епох, жанрів і стилів.

Джерелами для сюжету аніме-серіалів найчастіше є: манга (японські комікси), ранобе (лайт-новел), або комп'ютерні ігри (як правило, в жанрі visual novel). При екранізації зазвичай зберігається графічний стиль та інші особливості оригіналу. Рідше використовуються інші джерела, наприклад, твори класичної літератури. Є також аніме, мають повністю оригінальний сюжет (в цьому випадку вже саме аніме може послужити джерелом для створення по ньому книжкових і манга-версії).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути