chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вишили карту світу

17 вересня 2011 о 09:04

У Києві вишили карту світу, гідну Книги рекордів України. Диплом про реєстрацію рекорду був вручений ініціатору програми, майстру народної вишивки Тетяні Протчевій.

Урочиста церемонія відбулася на виставці Handmade Fashion в Києві. До цього протягом декількох днів біля стенду Тетяни Протчевої відвідувачі вишивали карту на полотні. Причому, сильна стать розвіяла стереотипи, що вишивка — це виключно жіноче заняття: чоловіки за активністю нітрохи не поступалися жінкам.

У створенні унікальної карти взяли участь 206 осіб.

До Книги рекордів ім'я майстрині внесено не вперше — Тетяна Протчева вже була відзначена дипломом за унікальну техніку вишивки, в результаті чого з'являються картини, що світяться в темряві.

Не виключено, що в Україні буде створено музей Книги рекордів. У цьому випадку майстер готова передати туди унікальне рукоділля, щоб ним могли милуватися всі бажаючі.

Сама Тетяна Протчева вишиває з дитинства. За її словами, вишита карта — це спосіб показати людям, що вишивка — це красиво, захоплююче, і навчитися вишивати може кожен.

«Треба було знайти метод, і я його знайшла», — каже вишивальниця.

Довідково

Виставка Handmade Fashion проходила в Києві з 13 по 16 вересня. Програма включала майстер-класи з ручної та машинної вишивки, а також з інших видів рукоділля: створення писанок, ляльок в етнічному стилі, прикрас для дому та ін.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути