chrome firefox opera safari iexplorer

У Луганську пройшла Міжнародна виставка птахів

12 вересня 2011 о 09:50

До дня міста у Луганську провели міжнародну виставку птахів. На загальні оглядини виставили кількасот пернатих: від звичайних півнів до екзотичних папуг із Нової Зеландії.

Цей голуб-спортсмен — герой дня. На виставку до Луганська він самотужки прилетів аж із Німеччини. Його господар — Микола Овчаренко каже, політ для його улюбленця видався складним. Замість кількох місяців він тривав цілий рік. Причину такої затримки голубар пояснює тим, що птаха-рекордсмена намагалися вкрасти.

Микола Овчаренко, голубівник: «На Украине его поймали зная что этот голубь первые места занимает, его держали взаперти, обрезали кольцо чтоб никто не догадался, но весной он прилетел. Я ему сказал — ты своё доказал, тебе уже не надо летать, выводи птенчиков».

На виставку з'їхались понад три тисячі пташників із України, Росії, Білорусі та Молдови. Вони не лише насолоджуються співом своїх улюбленців, а й самі складають романси пернатим.

Одні з найбільш екзотичних гостей виставки — парочка новозеландських папуг. До України вони прибули нещодавно, тому ще встигли оговтатися від перельоту. Заспокоюють їх звичайним соняшниковим насінням.

Ігор, учасник виставки: «Новозеландский вид попугая. Живёт в нижних слоях леса прыгают как воробьи, и берёт семечку и ест лапкой — исчезающий вид».

Птахівники зізнаються, інколи і самі не знають скільки пернатих у їхній колекції. Одні привезли лише найкращих, інші — вражають кількістю. Є екземпляри, які варті сотні своїх сородичів. Принаймні за розмірами. Наприклад, цей півень важить — 8 кілограмів. Його господар каже, лише завдяки своїм габаритам птах досі не потрапив у суп.

Тахір, учасник виставки: «Несутся не так часто как обыкновенные. Спокойный характер, других кур не обижает».

Окрім українських півнів-велетнів представлені на виставці й китайські шовковисті кури. Їхня унікальність не лише в пір'ї, а і у м'ясі, яке у них чорного кольору. Клітки з птахами заповнили найбільший міський парк Луганська майже повністю. Тож, зазирнути в кожну змогли тільки найбільш витривалі відвідувачі. Навіть організатори не в змозі порахувати точну кількість пернатих учасників виставки.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути