chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові складуть 12-метровий тризуб із доміно

02 вересня 2011 о 11:15

Як повідомили ZAXID.NETу прес-службі Львівської міської ради, святкування розпочнеться Службою Божою в Домініканському соборі о 9.00.

В 11.30, опісля офіційного Відкриття, на площі Ринок розпочнеться всеукраїнська акція «ДоміНАЦІЯ», суть якої полягає в тому, що пластуни викладуть найбільший в Україні тризуб із фігур доміно. Композиція складатиметься із 95 великих частин, на яких замість звичних чорних цяток буде зображено 550 гербів українських міст та селищ міського типу.

«Цей захід є всеукраїнським, і вже раніше його провели у себе пластуни Києва, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, Нікополя. Він має символічно об’єднати українців усіх міст, незалежно від регіону проживання», — повідомили організатори заходу.

10 червня 2011 року цей тризуб увійшов у Національний реєстр рекордів України, як найбільший тризуб із фігур доміно.

Закінчиться святкування масовою пластовою ватрою на площі Ринок о 19:00.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути