chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові стартує Форум видавців. Програма

14 вересня 2011 о 11:02

Сьогодні у Львові стартує одна з найбільших культурних подій Львова – Форум видавців. Цьогорічне свято літератури та читання стане вже вісімнадцятим в історії його проведення.

Про це ЗІКу повідомила прес-служба ЛМР.

Протягом п’яти днів, з 14 до 18 вересня, Львів наповнять любителі читання. Форум видавців у Львові давно вже переріс простий ярмарок книг. Тому цьогоріч слід очікувати безліч подій, серед яких головними будуть

18-й Львівський міжнародний книжковий ярмарок (15-18 вересня),

17-й Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга Форуму-2011»,

6-й Львівський міжнародний літературний фестиваль (14-19 вересня),

4-й Львівський міжнародний видавничий бізнес-форум (14-16 вересня),

2-й Львівський бібліотечний форум (15-16 вересня),

перший в Україні Міжнародний перекладацький фестиваль TRANSLIT,

7-й фестиваль «Молода Республіка Поетів»,

«Ніч поезії і музики non-stop».

Також кожного дня відбуватимуться літературні читання, зустрічі з письменниками, круглі столи. Загалом протягом 5 днів заплановано понад 100 подій, де кожен з охочих може обрати для себе найбільш цікаву.

За словами організаторів Форуму видавців, цього року очікується приїзд понад 300 авторів з 25 країн світу. Вперше цього року участь візьмуть представників Австралії, Білорусі, Бразилії, Грузії, Естонії, Конго, Нігерії, Нової Зеландії, Сербії, США, Туреччини, Швейцарії.

Цьогорічним зірковим гостем Форуму стане Ерленд Лу (Erlend Loe) – відомий норвезький письменник, сценарист, автор світових бестселерів. Уже відомо, що авторський вечір Ерденда Лу відбудеться 15 вересня.

Для тих, хто бажає смачно поїсти і цікаво почитати, організатори Форуму та львівські ресторатори розробили «Книжкове меню». У понад 30 львівських закладах харчування будуть подаватися меню, де будуть вказані перелік книг, які можна купити. Ціни на них будуть такими ж, як і на ярмарку.

Цікавою акцією стане спільна фотосесія. Відтак, у п’ятницю, 16 вересня, о 14.00 перед Оперним театром відомий український фотограф зробить дві фотографії. На першій будуть зображені обличчя всіх тих, хто в цей час прийде з книгами, а на другій ці люди піднімуть свої книги вверх.

«Речі, які ми вже робимо, потрібно підсилювати і розвивати. Ми щороку проводимо Форум видавців, конкурс на фінансову підтримку книговидання, закуповуємо книжки, допомагаємо у відкритті україномовних книгарень. Потрібно надалі об’єднувати зусилля міста, громади Львова, активних письменницьких кіл і ми досягнемо статусу книжкової столиці», – вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути