chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудеться фестиваль «Ляльковий світ»

20 вересня 2011 о 17:09

З 22 вересня до 2 жовтня у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) триватиме ІІІ фестиваль «Ляльковий світ». Проект «LADY & TEDDY».

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради, офіційне відкриття фестивалю відбудеться в четвер, 22 вересня, о 17.00.

«Ляльковий світ» — це один з найкращих та найбільш відвідуваних Львівських фестивалів. В межах фестивалю відбудеться виставка-продаж ляльок понад п’ятдесяти авторів зі всієї України, Молдови, Польщі, Туреччини, Німеччини, США та Нідерландів.

Цьогоріч зірковий гість фестивалю — Івонн Фліпс (Yvonne Flipse). Лялькарка світового рівня з Нідерландів, член міжнародного об’єднання лялькарів DABIDA, учасниця численних виставок і переможець спеціалізованих конкурсів в Європі та поза її межами приїде із своїми ляльками до Львова на чотири дні.

Вона проведе практичну лекцію зі створення ляльки в суботу, 1 жовтня, о 16.00 год. в Палаці мистецтв.

На фестивалі вперше будуть представлені порцелянові ляльки. Лялькарка з Києва Олена Коростельова презентує порцелянові рухомі ляльки, інтерпретації історичного костюму в образі ляльки покаже Неллі Федчун з США, а киянка Тамара Півник привезе ляльок із серії «Цирк».

Доповнять експозицію справжніх «порцелянових леді» ведмедики Тедді, виконані у різних техніках українськими, польськими, турецькими авторами. Гості фестивалю — дерев’яні різдвяні ведмедики з Німеччини (Тюрінгія).

«У пору «осінніх весіль» і на фестивалі будуть свої молодята. На окремому стенді ми підготували для глядачів сюрприз – вони зможуть визначити найкращу ляльку-наречену чи весільну пару. Для цього буде стояти спеціальна скринька для голосувань», — зазначили організатори фестивалю.

В рамках фестивалю пройде традиційний літературний вечір «Ностальгія за лялькою», який відбудеться 28 вересня о 19.00 год. в кафе «Світ кави» (пл. Катедральна, 7).

Організатором цьогорічного фестивалю виступила ЛОГО «ІМЦ 365».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути