chrome firefox opera safari iexplorer

У «Переяславі» представлять виставку художнього текстилю «Родом з Полтавщини»

19 вересня 2011 о 09:47

24 вересня у НІЕЗ «Переяслав» відбудеться відкриття персональної виставки художнього текстилю Аліни-Гончарової Цівінської «Родом з Полтавщини».

Аліна Гончарова-Цівінська, незважаючи на свій молодий вік – 21 рік, учасниця понад 11 колективних виставок регіонального та всеукраїнського масштабу. Призерка та переможниця багатьох міжнародних виставок-конкурсів, серед яких “UKRAINIAN ART WEEK” (2010 р., 2 та 3 місце), “Kazakhstan Art Week” (2010 р. 2 місце). “St.Petersburg's Art Week” (2010 р... 1,1, 2 та 3 місця в різних номінаціях) тощо. Брала участь у виставці “Art Week in Berlin”(2011 р.).

Вона також є авторкою 6-х персональних виставок.

Аліна Гончарова-Цівінська у своїх роботах відроджує стилістику Полтавського краю. Вона оволоділа різними техніками розпису Гуцульської писанки, писанки-дряпанки, вдосконалює мистецтво ткацтва, гобелену, валяння, по-справжньому захоплена малярством, особливо розписом на шовку.

Творчий діапазон робіт Аліни широкий – від живописних образів до складних композиційних творів, з використанням різноманітних матеріалів.

 

 

 

 

 

Відкриття виставки розпочнеться о 13:00 у Виставковому залі декоративного розпису (територія Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини).

Детальніше можна дізнатися тут.

«Рідна країна»

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути