chrome firefox opera safari iexplorer

У Переяславі презентують фотовиставку про унікальність майстрів Космача. Фото

13 вересня 2011 о 14:15

20 вересня в НІЕЗ «Переяслав» відкривається персональна фотовиставка Євгена Гапича «Народні майстри Космача».

Виставка розповідає про унікальних самобутніх майстрів декоративно-прикладного мистецтва з мальовничого гуцульського села Космач, де проживають понад 3000 народних митців, які свято бережуть та передають з покоління в покоління традиції створення народних промислів.

Про це «Рідній країні» розповіли організатори фотовиставки.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 24 вересня о 12:00 в Музеї українських обрядів.

Гуцульське село Космач – чи не найбільше село в Європі. Славиться воно не тільки своєю вишивкою, ткацтвом, писанкарством, але й гостинністю. Це — унікальне місце, де добре збереглися народні традиції, ремесла та природа. Тепер Космач гідно носить назву «Центру народних промислів Гуцульщини», адже в кожному подвір`ї, в кожній хаті є народні майстри.

Село унікальне тим, що тут досі збережено всі гуцульські промисли, які лише існують: вишивка, ткацтво, килимарство, постолярство, боднарство, ліщиноплетіння (кошики), кераміка, виготовлення народних строїв, різьблення по дереву, виготовлення народних інструментів. Але особливо Космач славиться писанкарством.

На світлинах Євгена Гапича – фото не лише майстрів, але й зображення всього процесу виготовлення різних народних виробів.

 

Детальніше про фотовиставку дивіться тут.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути