chrome firefox opera safari iexplorer

Україна модернізує ГТС за 5 мльярдів доларів

23 вересня 2011 о 09:19

Протягом семи років Україна інвестує більше 5 млрд доларів у модернізацію і реконструкцію пріоритетних об'єктів газотранспортної системи, заявив заступник голови правління НАК «Нафтогаз» Вадим Чупрун.

«За попередніми даними, модернізація і реконструкція пріоритетних об'єктів ГТС України продовжитися 7 років, а інвестиції складуть близько 5,3 мільярда доларів», — заявив чиновник.

При цьому заступник голови правління НАК повідомив, що компанія продовжує переговори з міжнародними компаніями про можливість і умови їхнього фінансування проекту.

Як повідомлялося, міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозував, що Україна отримає перші кредитні кошти для модернізації ГТС наприкінці 2011 року.

Нагадаємо, в грудні 2010 року стало відомо, що Україна почала модернізувати ГТС власними силами. У 2011 році в оновлення планується вкласти 3,1 млрд грн.

23 березня 2009 року в Брюсселі Україна підписала спільну декларацію з ЄС по питаннях модернізації української ГТС. Тоді йшлося про виділення Євросоюзом кредиту в розмірі близько 2,5 млрд дол. на ці цілі. Проте при цьому Єврокомісія зажадала, аби Україна реформувала організаційну структуру НАК «Нафтогаз» та її дочірні компанії, привівши компанію у відповідність з нормами європейського законодавства.

У липні НАК «Нафтогаз України» підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) документи про кредитування модернізації газотранспортної системи України.

Згідно з документами, кошти по 154 млн дол. від кожного банку планується виділити вже у поточному році.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути