chrome firefox opera safari iexplorer

Україна та Росія спільно створять Асоціацію вищих навчальних закладів

16 вересня 2011 о 21:45

Дні освіти і науки України в РФ були успішними. Про це сьогодні журналістам під час прес-конференції сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, повідомляє кореспондент УНН.

«Наша делегація з майже 400 чоловік плідно попрацювала зі своїми колегами у всіх сферах освіти. Лише в одній секції університетів підписано більше двадцяти договорів і ще порядка десяти буде доопрацьовано», — сказав Д.Табачник.

Він також повідомив про досягнуті домовленості щодо створення Асоціації вищих навчальних закладів України та Росії.

Ще виникли пропозиції про створення Асоціації аспірантів і молодих дослідників вищих навчальних закладів України й Росії. Також молодь запропонувала створити Раду керівників студентського самоврядування.

«Молодь запропонувала створити Раду керівників студентського самоврядування ВНЗ України й Росії», — сказав Д.Табачник. Він також подякував за сприяння у проведеннях днів освіти і науки України в РФ російському колезі Андрієві Фурсенку та всім, хто приймав участь у цьому масштабному закладі.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, з 15 по 17 вересня в Москві проходять Дні освіти і науки України в Москві. Такий захід у практиці українсько-російської співпраці проводиться вперше. У Москві перебуває делегація українських освітян на чолі з міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути