chrome firefox opera safari iexplorer

Україна та Росія спільно створять Асоціацію вищих навчальних закладів

16 вересня 2011 о 21:45

Дні освіти і науки України в РФ були успішними. Про це сьогодні журналістам під час прес-конференції сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, повідомляє кореспондент УНН.

«Наша делегація з майже 400 чоловік плідно попрацювала зі своїми колегами у всіх сферах освіти. Лише в одній секції університетів підписано більше двадцяти договорів і ще порядка десяти буде доопрацьовано», — сказав Д.Табачник.

Він також повідомив про досягнуті домовленості щодо створення Асоціації вищих навчальних закладів України та Росії.

Ще виникли пропозиції про створення Асоціації аспірантів і молодих дослідників вищих навчальних закладів України й Росії. Також молодь запропонувала створити Раду керівників студентського самоврядування.

«Молодь запропонувала створити Раду керівників студентського самоврядування ВНЗ України й Росії», — сказав Д.Табачник. Він також подякував за сприяння у проведеннях днів освіти і науки України в РФ російському колезі Андрієві Фурсенку та всім, хто приймав участь у цьому масштабному закладі.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, з 15 по 17 вересня в Москві проходять Дні освіти і науки України в Москві. Такий захід у практиці українсько-російської співпраці проводиться вперше. У Москві перебуває делегація українських освітян на чолі з міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути