chrome firefox opera safari iexplorer

Українські біатлоністи здобули п'ять медалей на чемпіонаті світу

26 вересня 2011 о 12:14

Українські біатлоністи показали хороший результат на чемпіонаті світу у Чехії, здобувши п'ять медалей. Героями стали Валентина Семеренко та Олександр Біланенко.

На рахунку Валі одне «золото» та одне «срібло». Золоту медаль сумчанка здобула у спринті на 7,5 кілометрів з двома вогневими рубежами. Українка випередила Христину Палку з Польщі всього на 2,7 секунди. Полячка змогла реабілітуватися у гонці-переслідування. Таким чином, Валя стала другою, взявши «срібло».

Біланенко ж виборов дві срібні медалі. У спринті та у гонці-переслідування  Олександр програв росіянину Дмитру Ярошенку.

Ще одну срібну медаль наші спортсмени здобули у змішанній гонці. Валентина Семеренко, Олександр Біланенко, Андрій Дериземля та Олена Підгрушна  лише десять секунд програли збірній Росії.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути