chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше за добу створять електронну книгу

09 вересня 2011 о 08:48

У суботу, 10 вересня, понад 20 українських письменників, а також редактори, дизайнери та ілюстратори протягом доби будуть брати участь у створенні електронної книги. Про це УНН повідомили організатори заходу.

Учасникам доведеться за 24 години пройти всі етапи електронного книговидання — від ідеї та створення тексту до презентації готового видання. На очах у свідків вони оберуть тему майбутньої книги та стануть до її написання, повідомляється у прес-релізі. Пізніше до процесу підключаться ілюстратори, редактори та дизайнери.

Подібний захід відбудеться в Україні вперше.

Подія пройде за підтримки міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна», в офісі якої в 2009 році групою інноваторів був створений перший «Журнал за 24 години», що поклав початок руху «За 24 години» в Україні.

Серед співавторів першого тому «Книги за 24 години» — Анатолій Дністровий, Ірена Карпа, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха, Міла Іванцова, Антон Санченко, Максим Кідрук, Тарас Лютий, Катерина Бабкіна, Павло Коробчук та інші українські автори.

Завершальним етапом стане презентація книги на екрані електронного рідера.

Довідка

«Інтерньюз-Україна» — міжнародна громадська неприбуткова організація в галузі медіа. Представництво «Інтерньюз-Нетворк» в Україні відкрилося в 1992 році.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути