chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні запроваджують телемедицину

19 вересня 2011 о 16:33

В Міністерстві охорони здоров’я України відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо подальшої розбудови національної телемедичної мережі, передає кореспондент УНН.

Меморандум передбачає об’єднання існуючих ініціатив у сфері телемедицини з боку МОЗ, Національної академії медичних наук, компанії «МТС Україна», благодійного фонду Р.Ахметова «Розвиток України» та енергетичної компанії «ДТЕК».

Метою такої співпраці є підвищення доступності високоспецалізованої медичної допомоги для жителів обласних центрів і мешканців віддалених населених пунктів України за допомогою телекомунікаційних технологій.

Для створення телемедичної мережі будується дротова мережа, за допомогою якої буде надаватися послуга передачі даних.

У рамках проекту медичні установи забезпечуються необхідним устаткуванням для організації відеоконференцзв’язку спеціальним програмним забезпеченням для передачі медичних даних комп’ютерною технікою. Канали мережі будуть надійно захищені від несанкціонованого редагування, друку та видалення.

В даний момент створена мережа вже використовується для проведення регулярних медичних консультацій та віддаленої участі медиків у конференціях. Розробляється рішення, яке дозволить за допомогою особливої технології приєднати до телемедичної мережі фельдшерсько-акушерські пункти розташовані в сільській місцевості.

До кінця 2011 року до телемедичної мережі планується залучити 9 лікувальних установ обласного та міського рівня Києва, Львова, Донецька, Рівного та Івано-Франківської області.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути