chrome firefox opera safari iexplorer

Валюту знову дозволять міняти без документів

27 вересня 2011 о 13:00

Нові правила обміну валют, які набули чинності з 23 вересня, можуть бути пом'якшені в частині вимог відносно пред'явлення документів, що засвідчують особу.

За інформацією джерел видання Коментарі у Мін'юсті, найближчим часом буде дано роз'яснення, яке конкретизує необхідність вимагати документи, що засвідчують особу, тільки при обмінно-валютних операціях понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 23 вересня НБУ зобов'язав банки здійснювати купівлю-продаж валюти тільки за умови пред'явлення документу, що засвідчує особу. Відповідні зміни регулятор вніс в інструкцію про порядок організації і здійснення валютно-обмінних операцій на території України. Ця норма діє для операцій купівлі-продажу валюти на суму до 50 тис. грн.

При проведенні операцій на суму, що перевищують цей ліміт, як і раніше, банк зобов'язаний вказати в довідках і квитанціях практично усі паспортні дані клієнта.

На практиці банки і обмінні пункти вимагають від усіх клієнтів виключно паспорт. Хоча у вищезгаданій постанові прописано зобов'язання пред'явлення саме документу, що засвідчує особу — яким може бути не лише паспорт, але і військовий та студентський квиток, водійські права і ін.

З введенням нових правил біля обмінних пунктів з'явились «міняйли» - приватні особи, готові здійснити обмін будь-яких сум швидко, без зайвих формальностей і по курсу 8,15 грн за долар.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути