chrome firefox opera safari iexplorer

«Весілля в Малинівці» стане регіональним фестивалем

05 вересня 2011 о 12:45

Фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці — плюс», який після 4-річної перерви 3 вересня пройшов у селі Малинівка Чугуївського району, стане регіональним.

Як повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації, з такою ініціативою виступив голова Харківської облдержадиіністрації Михайло Добкін.

На нинішньому фестивалі було показано 40 театралізованих весіль, 19 з яких представили селищні ради Чугуївського району.

Нинішній фестиваль зібрав понад 500 учасників з Харківської та Львівської областей України, а також Курської області Російської Федерації.

Довідка

Вперше фестиваль «Весілля в Малинівці» відбувся у селі Малинівка 2003 року і проходив регулярно протягом 4 років. Традиція була відновлена в 2010 році. Фестиваль створений на основі відомої в 60-і роки кінокомедії, поставленої за мотивами оперети народного артиста СРСР Бориса Александрова. Натурні зйомки кінострічки проходили в селищі Малинівка Харківської області.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути