chrome firefox opera safari iexplorer

Видатним медійникам відтепер платитимуть стипендії

09 вересня 2011 о 13:13

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 7 вересня схвалив проект Указу Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам інформаційної галузі», підготовлений Держкомтелерадіо України.

«На сьогодні державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі строком на 2 роки отримують 13 осіб, — зазначив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. — Розмір такої стипендії дорівнює 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» з 1 квітня становить 1146 гривень, з 1 жовтня – 1176 гривень, з 1 грудня – 1200 гривень».

Проект даного указу підготовлено з метою подальшого надання підтримки видатним діячам інформаційної галузі. Він сприятиме реалізації державної політики щодо підтримки та поліпшення матеріальних умов життя видатних діячів інформаційної галузі, повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

Виплата державних стипендій здійснюватиметься в межах коштів, що передбачаються щороку Держкомтелерадіо України у державному бюджеті за програмою 1701130 «Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами в зв’язку з виконанням службових обов’язків та премії в інформаційній галузі».

Проектом Указу Президента України запропоновано призначити 8 державних стипендій видатним діячам інформаційної галузі строком на 2 роки. Стипендіатами мають стати:

Корнієнко Іван Петрович (1937 р.н.), працівник інформаційної сфери,

Лиман Валерій Вікторович (1948 р. н.), режисер, заслужений діяч мистецтв України,

Міхньова Віра Миколаївна (1938 р. н.), режисер,

Рабчук Наталія Василівна (1939 р. н.), режисер, заслужений працівник культури Української РСР,

Свінціцька Софія Петрівна (1946 р. н.), працівник інформаційної сфери,

Скупар Олександр Михайлович (1946 р. н.),оператор телебачення,

Фіалко Василь Свиридович (1949 р. н.), працівник інформаційної сфери,

Шевелєва Олександра Іванівна (1933 р. н.), журналіст.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 16 січня 2002 року № 24 засновано 100 державних стипендій видатним діячам інформаційної галузі у межах кількості стипендій, заснованих Указом Президента України від 14 лютого 1996 року № 128 «Про державні стипендії видатним діячам науки, освіти та культури».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути