chrome firefox opera safari iexplorer

Видавництво судиться з чиновником, який під час перевірки говорив російською

14 вересня 2011 о 10:44

Видавництво «Вища школа» позивається до чиновника державної інспекції праці. Той під час перевірки установи — говорив не державною мовою, а російською.

Видавництво вимагає від суду визнати дії держслужбовця неправомірними. Сам чиновник до суду не з'явився, бо у відпустці. Засідання перенесли на кінець вересня.

Перше засідання з мовного питання — не більше 15 хвилин тривало. Бо відповідач, Артем Левшин, до суду не прийшов.

Видавництво позивається до чиновника. Той прийшов з перевіркою в установу і заговорив російською.

Зауваження не подіяли. І вища школа просить втрутитися суд.

Відповідач у суд не прийшов і на роботі його теж немає. Чиновник у відпустці, пояснив директор інспекції. Про інцидент з підлеглим керівник чув. Та коментувати поки що не береться. Каже, почекає рішення суду. Хоча й запевнив — Левшин українською володіє.

У керівіника своє пояснення позову. Каже — Левшину видавництво помстилося. Чиновник же приходив з перевіркою, бо підприємство має борги із зарплат.

Юрист Віктор Таран — передумови позову не з'ясовував. Та каже, у позивача усі важелі, щоби справу виграти. Якщо так станеться — на чиновника чекає покарання. Догана, або позбавлення рангу.

Юрист переконаний — такі судові справи простимулюють чиновників говорити українською. А от радник Президента з гуманітарних питань сенсу в них не побачила.

Чи покарають чиновника за російську, стане відомо наприкінці вересня. Винуватець справи тоді вже з відпустки вийде. Його керівник пообіцяв — підлеглий інцидент прокоментує.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути