chrome firefox opera safari iexplorer

Золотоноша на своє 435-річчя перетворилася на місто чорнобривців

24 вересня 2011 о 15:41

На День міста у Золотоноші роздавали петельки з чорнобривців, співали про чорнобривці, утворювали екібани з чорнобривців. А все через те, що найяскравішим заходом у святкуванні 435-річчя міста Золотоноша став Фестиваль чорнобривців.

Ними нині засіяні майже всі площі міста, повідомляє «Прочерк».

«Ми хотіли привернути увагу до нашого міста, заявити на всю Україну, що ми є. Якщо раніше і у ЗМІ, і серед жителів області побутувала думка, що Золотоноша має статус найбруднішого міста, то сьогодні нам є чим пишатися», ­– зауважують в управлінні культури Золотоніського міськвиконкому.

За словами золотонісців, свято квітів має стати щорічним традиційним гулянням.

«Чому ні? У кожної господарки є бодай кущик цих прекрасних квітів. Чорнобривці об’єднують старе і молоде покоління, батьків і дітей», – розповідає жителька міста, керівник студії «Дивоцвіт» Будинку дитячої та юнацької творчості Маріана Шевель.

Фото procherk.info

 

Фото procherk.info

 

Фото procherk.info

 

Фото procherk.info

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути