chrome firefox opera safari iexplorer

7-мільярдним жителем планети ООН призначила філіппінку

31 жовтня 2011 о 17:14

У хлопчика Олександра з Камчатки, якого було названо 7-мільярдним мешканцем Землі, з'явилася «конкурентка». ООН дала таке ж звання маленькій філіппінці на ім'я Даніка Камачо.

Народжена близько опівночі в неділю, вона стала однією з кількох малят, які символізуватимуть визначну віху в житті людства.

Про це пише The Guardian.

Даніку, яка з'явилася на світ із вагою 2,5 кілограмів, уже встигла попозувати фотографам, вбрана в кумедний червоний капелюшок.

«Вона така прекрасна… Я не можу повірити, що вона – семимільярдна (людина) в світі», — говорить мати новонародженої, Камілл.

Даніка, чиє ім'я означає «ранкова зірка», стала другим дитям для своїх тата й мами. Родина вже одержала привітання та невеличкий торт від представників ООН.

Крім того, Даніка отримала стипендію для своєї майбутньої освіти, а її батьки – певну суму на відкриття власної крамниці.

До слова, на те, що ООН геть про них забула, скаржаться попередні «діти-символи», 12-річний мешканець Боснії Аднан Невіч, який став 6-мільярдним землянином та Матей Гашпар із Хорватії, визнаний 5-мільярдним малюком планети.

«Ми вбачали в Кофі Аннені (7-му генсеку ООН) практично хрещеного батька для нього», — говорить батько Аднана.

«Він тримав мене на руках, коли мені було два дні, але відтоді ми нічого від них не чули», — стверджує сам хлопець.

Нагадаємо, сертифікат 7-мільйярдного мешканця Землі в понеділок вручили матері новонародженого хлопчика з Петропавловську-Камчатському. Іще батькам пообіцяли дати квартиру в новобудові.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути