chrome firefox opera safari iexplorer

Арабський шейх подарував Україні скакуна за півмільйона доларів

18 жовтня 2011 о 15:58

Арабський шейх подарував Україні жеребця за півмільйона доларів на прізвисько Астуро, який вже встиг здобути перемогу в головних перегонах цього сезону на Київському іподромі. Тепер скакун представлятиме нашу країну на чемпіонаті світу.

Між тим, утримання коня обходиться недешево і становить близько 1000 доларів на місяць.

Астуро — чотирирічний попелясто-сірий жеребець, який був подарований українцям арабським шейхом «на честь дружби між країнами». Тепер скакун належить Всеукраїнській спілці конярів.

Зі слів президента спілки Вадима Максимчука, «Астуро — чистокровний арабський кінь, який коштує щонайменше півмільйона доларів».

«Шейху ОАЕ сподобалося те, що ми відроджуємо традиції кінного спорту в Україні, і він вирішив зробити такий щедрий подарунок», — зазначив президент.

Годують коня чотири рази на день: у щоденному раціоні обов'язково має бути сіно, овес, морква, яблука, спеціальні кормові добавки. До того ж він випиває близько 30 літрів джерельної води на день.

Зазначимо, що чемпіонат світу в Катарі, на якому Україну представлятиме Астуро, відбудуться вже в листопаді цього року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути