chrome firefox opera safari iexplorer

Київ потрапив до десятки міст Європи з найдорожчими готелями

03 жовтня 2011 о 11:07

Українська столиця увійшла в десятку міст Європи с найвищими цінами у готелях.

Такого висновку дійшли автори рейтингу, який склав портал Hotel.info. У трійці лідерів — Осло, Москва і Копенгаген, а Київ займає 9-е місце.

В Осло ніч в готелі коштуватиме в середньому 222 дол., в Москві — 216 дол., Копенгагені — 213 дол. У Києві ж номер в готелі в середньому коштує 144 дол., що дорожче, ніж у Відні, який зайняв 10-е місце: в столиці Австрії переночувати можна за 129 дол.

В Асоціації малих готелів пояснюють такі високі ціни в київських готелях низькою конкуренцією. Мовляв, хостелів та дешевих готелів у Києві досить-таки мало, так навіщо ж ставити низьку ціну, якщо і так заплатять, кому необхідно зупинитися саме в готелі.

Також варто відмітити, що навіть при низькій конкуренції заповнюваність великих готелів невисока, а тому клієнтові доводитися платити і за себе, і за порожні номери.

Нагадаємо, за рейтингом найдорожчих міст для мандрівників, складеному пошукачем TripAdvisor, Київ посів восьме місце.

У дослідженні взяли участь 50 найпопулярніших у туристів міст світу. При складанні рейтингу враховувалися вартість розміщення на одну ніч в 4-зірковому готелі в червні-серпні 2011 року, ціна піци з сиром, однієї порції сухого мартіні і поїздки на таксі на відстань у 8 кілометрів.

На все вище перераховане гість української столиці буде змушений витратити 332 долара (близько 2,6 тисячі гривень).