chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада віддала «Сяйво» рибному підприємству

27 жовтня 2011 о 14:55

Київрада перейменувала КП «Київський міський центр розвитку рибного господарства» у «Міський магазин» і передала йому на баланс приміщення книгарні «Сяйво».

За прийняття такого рішення на засіданні 27 жовтня проголосували 62 депутати.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, «Міський магазин» відкриє першу муніципальну книгарню на вул. Червоноармійській, 6 до Дня визволення Києва – 6 листопада.

У планах київської влади – створення цілої мережі таких муніципальних книгарень.

Водночас депутат від фракції "Удар" Андрій Старнніков наголосив, що влада прийняла рішення виділити у статутний фонд перейменованого підприємства 1 мільйон 700 тисяч, крім того, на минулому засіданні було виділено ще 800 тисяч, водночас ситуація з орендарями магазину до кінця не вирішена.

«Ми знову штучно загострюємо ситуація навколо цієї книгарні, бо невирішене досі питання про продовження оренди існуючому трудовому колективу. Справа на сьогодні в суді. Та й чи доцільно вкладати 1,7 мільйона (а на минулій сесії вже вклали 800 тисяч), тобто загально 2,5 мільйони бюджетних гривень у розвиток того підприємства, яке і саме може розвиватися і виконувати роль книгарні, яку виконувало упродовж півстоліття?», — сказав депутат.

На це Крамаренко відповів, що рішення про виділення коштів було підтримано бюджетною комісією, а щодо оренди, то є рішення суду про повернення книгарні у власність міста.

«Навіщо нам таке приміщення, яке згідно з договором оренди, давало 10 копійок за квадратний метр?», — сказав Крамаренко.

Депутати також підтримали пропозицію голови фракції БЮТ Тетяни Меліхової про заборону приватизації книгарні.

«Треба внести пункт до проекту рішення про програму приватизації про те, що приміщення книгарні по вулиці Велика Василькіська, 6 є таким, що не підлягає продажу», — сказала депутат.

Крамаренко наголосив, що наразі в книгарні завершуються ремонтні роботи, які здійснює КП «Київспецжитлоексплуатація» за власний рахунок. Їхня загальна вартість становить близько 300 тисяч гривень.

Також місто отримає видавничу друкарську машинку, «яка буде спроможна упродовж 10 хвилин роздрукувати книгу у м'якій палітурці».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути