chrome firefox opera safari iexplorer

Московський патріархат просить відбудувати Десятинну церкву

06 жовтня 2011 о 17:13

Предстоятель Української Православної Церкви (МП) митрополит Володимир просить владу відродити Десятинну церкву в Києві.

Відповідні листи він направив головам фракцій, що входять у більшість, голові Верховної Ради Володимиру Литвину й голові адміністрації президента Сергієві Льовочкіну, пише Кievpress.net.

«Звертаємося до вас із проханням про підтримку відродження Десятинної церкви в Києві, яка повинна бути відроджена на знак поваги до засновника нашої державності й Хрестителя Київської Русі святого рівноапостольного князя Володимира», йдеться в листі.

У церкві нагадали, що представника президента у ВР Юрій Мирошніченко підготував і подав у Верховну Раду проект закону про відродження Десятинної церкви.

«Просимо вас вжити всіх можливих заходів з метою прийняття у Верховній Раді рішення про відродження Десятинної церкви» – наголосив у листі митрополит.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути