chrome firefox opera safari iexplorer

На Подолі знищили ще одну історичну пам’ятку

18 жовтня 2011 о 15:14

Магазин «Світ Спорту» на Подолі знищив історичну пам’ятку зі Зводу пам’яток історії та культури України – «Будинок прибутковий, 1858 р.», по вул. Костянтинівській, 21.

Про це заявив голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Усе частіше пам’ятки знищують візуально: їх не руйнують, а кардинально змінюють від первозданного зафіксованого в пам’ятко-охоронних документах. Це нищення вкрай небезпечне для історичного середовища міста, як і всі інші форми», — заявив депутат.

Фото надане прес-службою Бригинця

За його словами, стіни фасадів будинку на рівні першого поверху вкриті синтетичним матеріалом рудого кольору «під цеглу», цокольна частина – плиткою сірого кольору «під руст». На розі будинку влаштовано дві вхідні групи, а вздовж фасадів між карнизом першого поверху та вікнами встановлено рекламоносії.

Водночас, додав Бригинець, Головне управління охорони культурної спадщини підтвердило, що зазначені дії керівництва магазину «Світ Спорту» призвели до пошкодження та зміни пам’ятки.

Несанкціоновані роботи порушили умови низки статей закону про охорону культурної спадщини.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути