chrome firefox opera safari iexplorer

Назви станцій метро продаватимуть компаніям і приватним особам?

23 жовтня 2011 о 08:42

Міністр інфраструктури Борис Колесніков схвалює ідею продажу назв станцій метро компаніям і приватним особам.

Про це він сказав за підсумками семінару з питань проектування, будівництва та управління і розвитку метрополітену у Дубай, повідомляє прес-служба Мінтрансзв’язку.

«Дуже цікавою складовою доходів, окрім визначення вартості поїздки залежно від довжини маршруту, є реклама та продаж назв окремих станцій метро – як компаніям, так і приватним особам», — сказав Колесніков.

Так, за його словами, у Дубай деякі станції носять «імена» провідних гравців ринку – компаній, що тим самим рекламують свою продукцію; при цьому кошти за таку рекламу спрямовуються на розвиток та будівництво самого метрополітену.

"Наприклад, ви їдете вздовж фабрики «Рошен», а станція називається «Петро Порошенко subway station. Це і запам’ятовується, і служить найкращою рекламою. Тож, думаю, фінансово спроможні українці зможуть таким чином реалізувати свої амбіції та увіковічити свої імена. Крім того, є багато корпорацій, які потребують такого роду рекламу», — зазначив Колесніков.

Він також наголосив, що Міністерство інфраструктури спільно з мерами та губернаторами міст-мільйонників працюватимуть над тим, щоб «максимально зменшити вартість реалізації проекту наземного метро, але при цьому – забезпечити європейський рівень послуг».

«Ми розбиратимемося із вартістю окремих складових будівництва. Думаю, що залізобетонні конструкції можуть нам обійтися набагато дешевше, аніж у Дубай. Щодо рухомого складу – можна локалізувати виробництво в Україні», — сказав він.

Віце-прем’єр наголосив, що до здійснення ТЕО будуть залучені провідні європейські компанії.

«Ми залучимо компанії, наприклад, які працювали над проектом метро в Дубай, проведемо тендер на сам проект. Головне – працювати за принципом жорстких контрактів», — сказав Колесніков.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути