chrome firefox opera safari iexplorer

Парламентські вибори можуть «подорожчати» на 80 млн грн

03 жовтня 2011 о 14:46

Впровадження змішаної системи виборів до парламенту призведе до збільшення видатків на них на 80 мільйонів гривень. Про це в інтерв’ю журналістам сказав заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, передає кореспондент УНН.

За його словами, потрібно буде надрукувати вдвічі більше бюлетенів.

«На минулих виборах, як відомо, був один бюлетень в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Якщо буде змішана система, то доведеться друкувати два види бюлетенів – для виборів у загальнодержавному та одномандатному округах. Враховуючи зростання собівартості друку бюлетеня, вибори подорожчають приблизно на 80 мільйонів гривень», — додав А.Магера.

Заступник голови ЦВК також вважає недоцільним повернення змішаної системи «в умовах фінансової кризи».

Нагадаємо, що Міністерство юстиції розробило проект закону про вибори нардепів. У документі передбачено проведення виборів до Верховної Ради за змішаною системою.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути