chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українських дітей потерпають від насильства

18 жовтня 2011 о 13:33

45% українських дітей зазнають різних форм насильства. Таку статистику під час прес-конференції оприлюднив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає кореспондент УНН.

«Як правило, суспільство дуже різко реагує на факти прояву насильства, але, як правило, відстоює права батьків на фізичне покарання дітей», — сказав Ю.Павленко.

За його словами, Україна ратифікувала низку міжнародних документів і мінімальних соціальних стандартів, що сприяє створенню системи правосуддя щодо неповнолітніх.

«Але політика держави стосовно неповнолітніх все ще носить каральний характер. Ряд положень кримінального законодавства потребує низки оновлень», — підкреслив Ю.Павленко.

Як повідомляв УНН, нещодавно уповноважений Президента України з прав дитини наголошував, що сьогодні у вітчизняне законодавство практично не імплементовано принцип забезпечення найвищих інтересів дитини, через що багато рішень виконавчої і судової гілок влади відповідають вимогам закону, однак не відповідають інтересам дитини.

Серед актуальних питань, які активно обговорюються в суспільстві, потребують розгляду та вирішення, він назвав особливості усиновлення дітей, доцільність міждержавного усиновлення, реформування інтернатних закладів, реалізація права дитини бути вислуханою і почутою, не зазнавати дискримінації, збереження та підтримка її сім'ї та сімейного оточення тощо.