chrome firefox opera safari iexplorer

Половині українців стало жити гірше за останній рік

18 жовтня 2011 о 13:00

“Українське демократичне коло” на замовлення Інституту політики 1 – 7 жовтня 2011 року провело всеукраїнське опитування.

Половина населення (50,7%) зазначає погіршення їхнього матеріального становища за останні 12 місяців. При цьому 44,8% вказала на те, що їхнє матеріальне становище не змінилось, і лише 3,6% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось.

На погіршення матеріального становища за останні 12 місяців указує більшість населення Західного та Центрального регіонів (відповідно 53,6% і 58,9%), а також відносна більшість Південного регіону (48,9%). Більшість населення Східного регіону (56,1%) констатує незмінність матеріального становища.

Кожній десятій українській родині (10,5%) не вистачає грошей навіть на їжу, а 41,6% домогосподарств, хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Частки сімей, яким не вистачає грошей навіть на їжу, у Західному, Південному та Східному регіонах є фактично однаковими (відповідно 8,4%, 9,5%, 8%)[1], а в Центральному регіоні таких налічується 14,8%.

Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.

Застосовувався такий розподіл адміністративно-територіальних одиниць за регіонами: Західний регіон: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області; Центральний регіон: Вінницька, Житомирська, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Сумська, Черкаська, Чернігівська області, м. Київ; Південний регіон: АР Крим, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Херсонська області; Східний регіон: Донецька, Луганська, Харківська області.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути