chrome firefox opera safari iexplorer

Премію Чорновола отримала книга про службу Тараса Шевченка в морі

21 жовтня 2011 о 08:36

Премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджено науково-популярній книзі Мирослава Мамчака «Тарас Шевченко і флот».

Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету з премії імені В´ячеслава Чорновола 20 жовтня, повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

Книга заслуженого журналіста України Мирослава Мамчака є першим в Україні комплексним журналістським дослідженням маловідомої сторінки біографії Тараса Шевченка під час його дворічної служби на засланні у складі Аральської морської експедиції.

Праця висвітлює також морську тематику в художній і мистецькій творчості Кобзаря.

Лауреат премії отримає грошову винагороду в розмірі 5 тисяч гривень.


На здобуття премії в Держкомтелерадіо України, яке її організовує, надійшло 79 творчих робіт, серед них — публікації в друкованих ЗМІ, теле- та радіороботи. Твори подали 27 авторів з 10 регіонів України.

Розгляд поданих робіт здійснював Комітет з премії імені В´ячеслава Чорновола, який очолює Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдіновича. До складу Комітету також входять представники Міністерства культури і туризму України, Національної спілки журналістів, громадської організації "Всеукраїнський благодійний фонд «Журналістська ініціатива».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути