chrome firefox opera safari iexplorer

Президент ветував закон щодо біометричних паспортів

21 жовтня 2011 о 16:33

Президент України Віктор Янукович, відповідно до частини другої статті 94 Конституції, повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», повідомили УНН в прес-службі Глави держави.

"Прийнятий парламентом 23 вересня 2011 року Закон "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України« не може бути підписаний, оскільки:
— несе ризики порушень конституційних прав громадян та гарантій цих прав; загальновизнаних прав особи; засадничих підвалин існування демократичної правової держави, якою є Україна;
— порушує взяті Україною міжнародні зобов'язання, є кроком назад на шляху впровадження європейських та міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини, виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України;
— не забезпечує безпеку громадян;
— призведе до невиправданого суттєвого збільшення бюджетних витрат, негативно позначиться на бюджеті кожної сім'ї;
— низка пропонованих Законом новацій не відповідає нагальним потребам сьогодення, є необгрунтованою та неприйнятною», — йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави.

Як повідомляв УНН, з 1 січня 2012 року в Україні припинять видавати паспорти громадянина України. Їх замінять на «паспортні картки», які отримуватимуть навіть немовлята. Відповідний Закон про біометричні паспорта затвердила нещодавно Верховна Рада. За це проголосували 257 депутатів. Документи, які були видані до набуття чинності цього закону, дійсні до закінчення терміну їх дії і не підлягають обов'язковій заміні. Ця норма не стосується водійських посвідчень. Видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, вони припиняють свою дію з 1 січня 2014 року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути